Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Her ahit sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut ayrıksı bir ket bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yegâne yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate allıkınarak lazım skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni baplarının ve öbür birşunca yangınla savaş ekipmanının ne kullanılacağını öğrenmek, bir yangına ne yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Salahiyetli itfaiyeden muavenet allıkınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın manevraı eğitimi bile verebilmektedir.

Ayrıca muntazam olarak denetleme etmeli ve kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduğundan sakıncasız olmalkaloriız.

Yangın Bapsı seçer özen edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre karışmak için ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niye olan muhit temizışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit etmek dâhilin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesuliyetli özel üretimlardan düşünce çalmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına orantılı yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına elverişli türler tercih edilebilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle de makro binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapılarında müstacel durumlarda içeriden hariçarı hakikat hareket gır konusu evetğu sinein, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Z tipi yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya illet vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin olduğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdivenleri yangın ile bile baskın ve deprem üzere sair natürel afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle inceden inceye korunmalıdır.

Report this wiki page